Weboldalunkon sütiket („cookies”) használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek!

Megértettem Tudj meg többet


Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozás gombra való kattintással egyetértek a Magyar Honvédség Hírlevélszolgáltatással kapcsolatos adatkezelési tájékoztatójával.
BÉTA

×

Figyelem!

Az MH ID szolgáltatás jelenleg belső (BÉTA) tesztelés alatt van.
Bejelentkezés MH ID szolgáltatáson keresztül!
Jegyezz meg!


Önkéntes Tartalékos katona

Kipróbálnád magad katonaként? Ha baj van, szeretnél Te is ott leni, ahol segíthetsz és számítanak rád? Tanulmányaid mellett és a munkád mellett is segíthetsz a Haza szolgálatában! Jelentkezz tartalékos katonának!Számuzheted az egyhangúságot az életedbol!

Az önkéntes tartalékos katonai szolgálat létrehozásának az volt a célja, hogy kiegészítsék, és olykor tehermentesítsék a hivatásos és szerzodéses állományt, valamint rendkívüli állapot és megelozo védelmi helyzet esetén katonai szolgálatot teljesítsenek. Minden nemzet hadereje a hivatásos katonákon túl a felkészült és sokoldalú tartalékos erokön nyugszik. Hazánknak is szüksége van olyan önkéntes tartalékosokra, akik civil foglalkozásuk vagy felsofokú tanulmányaik mellett támogatják a honvédség munkáját, és veszélyhelyzetben sem riadnak vissza attól, hogy komoly segítséget nyújtsanak az országnak. 

Az önkéntes tartalékos katonák  tényleges szolgálati idotartama 3 éven belül összesen 6 hónap lehet. Amennyiben éppen nem hívják be oket – civil munkahelyeken dolgoznak, ezért a kormány arra törekedett, hogy különféle eszközökkel – így például állami támogatásokkal – motiválja a munkáltatókat az önkéntes katonai szolgálat tagjainak növelése érdekében. Az önkéntes tartalékos katonai szolgálatot támogató munkáltató a munkavállalójának tényleges katonai szolgálatteljesítési idotartamára, valamint az ezzel kapcsolatban kiadott pótszabadság idotartamára kompenzációra jogosult. Az önkéntes tartalékosok (ÖT) között megkülönböztetünk önkéntes muveleti tartalékos (ÖMT) és önkéntes védelmi tartalékos (ÖVT), valamint önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) katonákat.

Tanulmányi ösztöndíjra pályázhatnak a tartalékos katonák

Ösztöndíj pályázatot hirdet az MH Tartalékképzo és Támogató Parancsnokság (MH TTP) olyan önkéntes muveleti (ÖMT) és önkéntes területvédelmi (ÖTT) tartalékos katonák számára, akik felsooktatásban tanulnak vagy szakképzo iskolába járnak. 
Az ösztöndíjra azok is pályázhatnak, akik már nagykorúak és a következo idoszakban tartalékos szerzodést kötnek a honvédséggel. 

A benyújtási határido: 2021 június 15.

A pályázati felhívás, a pályázáshoz szükséges adatlap és adatkezelési tájékoztató innen letöltheto:
(letöltés a sárga kiemet szövegen keresztül) 
Alapveto kérdések, amire segítünk megtalálni a válaszod:
  • Melyik szolgálati forma állna hozzád a legközelebb?
  • Milyen feltételek mellett választhatod az adott szolgálati formát?
  • Mennyire illeszkedik a személyiségedhez/életedhez a választott szolgálati forma?
  • Milyen megpályázható pozíció érheto el számodra a Magyar Honvédség állományában jelenleg?

==> Amennyiben nem felelsz meg minden elvárásnak ne keseredj el és olvasd el a többi szolgálati forma követelményeit is, biztosan lesz Neked személyre szabott szolgálati forma.

==> Amennyiben megfelelsz a követelményeknek és nem tudsz választani kérd online toborzó kollégánk segítségét!


1. Hívd telefonon a +36/1-433-9099 számon; vagy


2. Küldj egy Messenger üzenetet BÁRMIKOR az Irány a Sereg névre címezve. Mihamarabb válaszolunk. 

Tetszik az oldal? Mondd el másoknak is!
További elérhetőségek és ügyfélfogadás

A jelenlegi tartózkodási helyed alapján jelenítettük meg a hozzád legközelebbi Toborzó Irodánkat, de a címre kattintva válogathatsz a többi közül is.

KAPCSOLAT

Maradt még kérdésed? Vagy csak megosztanád velünk gondolataidat, ötleteidet? Keress minket!

Írj üzenetet Nekünk! A kiválasztott tárgynak megfelelően továbbítjuk leveledet az illetékes Bajtársainkhoz, akik hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Hátralévő karaterek száma: