Weboldalunkon sütiket („cookies”) használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek!

Megértettem Tudj meg többet


Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozás gombra való kattintással egyetértek a Magyar Honvédség Hírlevélszolgáltatással kapcsolatos adatkezelési tájékoztatójával.
BÉTA

×

Figyelem!

Az MH ID szolgáltatás jelenleg belső (BÉTA) tesztelés alatt van.
Bejelentkezés MH ID szolgáltatáson keresztül!
Jegyezz meg!


ÖHE

Önkéntes Honvédelmi Előképzés

A Magyar Honvédség az Önkéntes Honvédelmi Előképzésen keresztül megteremti a honvédelem iránt érdeklődő, de katonai szolgálat teljesítését nem vállaló állampolgárok számára egy átfogó honvédelmi ismereteket nyújtó előképzés lehetőségét. 

Az Önkéntes Honvédelmi Előképzés az egyes társadalmi csoportok eltérő igényeihez és lehetőségeihez igazodó szabadidős tevékenységi forma, modul jelleggel összeállított elméleti, gyakorlati kiképzési és kapcsolattartási lehetőség. 

A résztvevők saját igényeik és lehetőségeik szerint szabadon választhatnak a Magyar Honvédség által biztosított elfoglaltsági formák köréből. Megismerhetik a Magyar Honvédség felépítését és működését, részt vehetnek katonai kiképzés jellegű foglakozásokon. Az alakulatlátogatások, illetve egyes gyakorlatok nyílt bemutató napjain lehetőség nyílik ismereteik további bővítésére is. 

Az Önkéntes Honvédelmi Előképzés a magyarországi lakóhellyel rendelkező, cselekvőképes nők és férfiak számára 18-65 éves kor között egyaránt nyitott, a regisztráció és a kiképzésben való részvétel önkéntes. A jelentkezők nem létesítenek jogviszonyt a Magyar Honvédséggel, nem válnak a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses, vagy önkéntes tartalékos jogviszonnyal rendelkező tagjává.

Az Önkéntes Honvédelmi Előképzés három pilléren keresztül valósul meg:

I. Pillér: Tudásbázis

Az I. Pillért választók az Interneten keresztül érhetik el az Magyar Honvédség felépítését és működését, a honvédelmi kötelezettségek rendszerét, valamint az Általános Katonai Kiképzés egyes tárgyköreit stb. tartalmazó, folyamatosan pontosított tudásbázist. A tudásbázisba bekerült ismeretanyag megismerésére, feldolgozására a résztvevő igénye, ütemezése szerint kerül sor. Az I. Pillér online, szabadon választható felméréssel támogatott, melyen keresztül lehetőség nyílik a megszerzett ismeretanyag tudásszintjének a felmérésére. Sikeres tudásszint felmérés esetén emléklap tölthető le a weboldalról, mely igazolja az ismeretanyag elsajátítását és az I. Pillér teljesítését. 

II. Pillér: Személyes tapasztalatszerzés

A program második pillére az Önkéntes Honvédelmi Előképzésben résztvevők számára lehetőséget biztosít az Magyar Honvédség katonai szervezetei által szervezett nyílt és fegyvernemi napjain történő részvételre annak érdekében, hogy megismerjék a laktanyákat, a rendszeresített fegyverzeti és haditechnikai eszközöket, betekintést nyerjenek a katonák élet- és munkakörülményeibe. Gyakorlatok bemutató napjain kézzelfoghatóan megismerkedhetnek, a fegyvernemek, szakcsapatok és a katonák egyéni feladataival, a katonai pálya szépségével és kihívásaival. A nyílt és bemutató napok keretében szervezett rendezvények lehetőséget biztosítanak a résztvevők részére személyes információk és tapasztalatok szerzésére, kapcsolatok kialakítására.

III. Pillér: kiképzési program

A kiképzési program egy modulszerűen egymásra épülő folyamat, mely során a résztvevők egy általános katonai ismeretanyagot is tartalmazó honvédelmi előképzést kapnak. Az előképzés elsősorban hétvégére, 2*6 órában (10 modul*2*6 óra = 120 óra) kerül tervezésre, de lehetőséget biztosít – elsősorban az iskolai nyári szünet időszakában – az egyszerre, négy hetes időtartamban történő végrehajtásra is. A kiképzési modulok teljesítéséről igazolást kapnak a résztvevők.

Tetszik az oldal? Mondd el másoknak is!
További elérhetőségek és ügyfélfogadás

A jelenlegi tartózkodási helyed alapján jelenítettük meg a hozzád legközelebbi Toborzó Irodánkat, de a címre kattintva válogathatsz a többi közül is.

KAPCSOLAT

Maradt még kérdésed? Vagy csak megosztanád velünk gondolataidat, ötleteidet? Keress minket!

Írj üzenetet Nekünk! A kiválasztott tárgynak megfelelően továbbítjuk leveledet az illetékes Bajtársainkhoz, akik hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Hátralévő karaterek száma: