Weboldalunkon sütiket („cookies”) használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek!

Megértettem Tudj meg többet


Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozás gombra való kattintással egyetértek a Magyar Honvédség Hírlevélszolgáltatással kapcsolatos adatkezelési tájékoztatójával.
BÉTA

×

Figyelem!

Az MH ID szolgáltatás jelenleg belső (BÉTA) tesztelés alatt van.
Bejelentkezés MH ID szolgáltatáson keresztül!
Jegyezz meg!


Katonaelődeink

A képre kattintva választhatsz az alkategóriákból!


„Teli a világ a mi vitézségünkkel és Európának egy szeglete sincs,
aki az a mi eleinkről becsülettel ne szólna!”

Zrínyi MiklósA valaha létezett összes hadakozó nép nemzeti büszkeségének egyik legfontosabb alkotója saját katonai múltja. Nem is lehet másképp. A társadalmakat a háborúk kényszerítik a legnagyobb erőfeszítésekre, az abban mutatott eredmények megfellebbezhetetlenül tükrözik a hadviselők bátorságát, elszántságát, erejét, kitartását. Nyilvánvalóan ez a befolyás azoknál a népeknél jelentkezik a legerősebben, amelyek történelme permanens háborúk sora.

Ennél fogva Magyarországon a vitézi múlt megbecsülésének és a katonahősök mély tiszteletének a legtermészetesebbnek kell lenni, hiszen nemzetünk történelmét a csataterek rettenetében írták, vérrel és vassal. A magyar hadtörténelem több mint ezer éves múltra tekint vissza, régebbi, mint az államiság. Ennek során számtalan csatát vívtunk, tengernyi vért áldozva, hosszú történelmünk során nemzetünk sorsa nem egyszer függött a Hazáért fegyvert fogó férfiak vitézségétől.

Akik katonai szolgálatot vállalnak, olyan dicsőséges elődök nyomába lépnek, mint a honfoglalás és a kalandozás lovashadseregeinek félelmetes harcosai, Szent István birodalmát oltalmazó középkori lovagok, a hódító iszlámmal szembeszálló végvári vitézek, sorozatos szabadságharcaink mindenre elszánt harcosai, és a Habsburg-dinasztiáért vérüket ontó, akkor Európa-hírű, mára már méltatlanul elfelejtett magyar katonák. És az elmúlt századból ott vannak a két világháborút végigküzdő frontharcosai, akik esküjükhöz híven a végsőkig kitartottak, példát adva a becsületről és kötelességtudásról.

Tetszik az oldal? Mondd el másoknak is!
További elérhetőségek és ügyfélfogadás

A jelenlegi tartózkodási helyed alapján jelenítettük meg a hozzád legközelebbi Toborzó Irodánkat, de a címre kattintva válogathatsz a többi közül is.

KAPCSOLAT

Maradt még kérdésed? Vagy csak megosztanád velünk gondolataidat, ötleteidet? Keress minket!

Írj üzenetet Nekünk! A kiválasztott tárgynak megfelelően továbbítjuk leveledet az illetékes Bajtársainkhoz, akik hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Hátralévő karaterek száma: