Weboldalunkon sütiket („cookies”) használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek!

Megértettem Tudj meg többet


Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozás gombra való kattintással egyetértek a Magyar Honvédség Hírlevélszolgáltatással kapcsolatos adatkezelési tájékoztatójával.
BÉTA

×

Figyelem!

Az MH ID szolgáltatás jelenleg belső (BÉTA) tesztelés alatt van.
Bejelentkezés MH ID szolgáltatáson keresztül!
Jegyezz meg!


Feladatunk

A Magyar Honvédség fő feladata az ország önállóságának és területi épségének védelme a regionális biztonság és stabilitás fenntartása. A magyar állam működésének is vannak különleges esetei, amikor a normál (béke-) időszaki jogrendtől eltérő működési rendet vezetnek be, és a katonai erő alkalmazása válik szükségessé.


- Magyarország függetlenségének, területének, légterének, lakosságának és anyagi javainak külső támadással szembeni fegyveres védelme;
- a Szent Korona és a hozzá tartozó egyes jelvények őrzése és védelme;
- a szövetségi és nemzetközi szerződésből eredő egyéb katonai kötelezettségek – különösen a kollektív védelmi, békefenntartó és humanitárius feladatok – teljesítése;
- a honvédelem szempontjából fokozott védelmet igénylő, továbbá egyes kijelölt létesítmények őrzése és védelme,
- talált robbanótestek tűzszerészeti mentesítése, és egyéb tűzszerészeti feladatok térítés ellenében való végrehajtása;
- a menedékjogról szóló törvény szerinti tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején közreműködés az államhatár őrzésében, az államhatár rendjét közvetlenül veszélyeztető konfliktushelyzet és a tömeges méretű migráció kezeléséhez szükséges intézkedések végrehajtásában, valamint az államhatár rendje ellen irányuló erőszakos cselekmények elhárításában;
- a társadalom életét, az állam működését, az állampolgárok élet és vagyonbiztonságát fenyegető természeti,társadalmi eredetű veszélyek vagy a katasztrófahelyzetek elhárításában nyújtott feladatok (árvíz, hóhelyzet, ipari baleset).

További feladatai közé tartozik, hogy hozzájáruljon az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (közismertebb nevén a NATO) országaival a kölcsönös védelem erősítéséhez. Vannak egyéb – a partnerségi, szerződéses viszonyok között vállalt kötelezettségei is, amelyeknek megfelelően –a szövetséges küldetésekhez, béketámogató és humanitárius akciókhoz, a szövetséges katonai és polgári rendvédelmi erők magasabb szintű kiképzéséhez is biztosítani kell a magyar katonák szerepvállalását. Ezek két- vagy többoldalú katonai együttműködés révén erősítik meg a kölcsönös segítségnyújtást és a katonai kapcsolatokat, ami azzal jár, hogy a NATO és az Európai Unió szervezeti határain kívül is készen kell állnia a Magyar Honvédség katonáinak, hogy tapasztalataikból adódó tudásukat és felkészültségüket bizonyítsák.

Továbbá a katonai szakértelmet és speciális eszközöket igénylő feladatok ellátása, részvétel az állami protokolláris feladatok teljesítésében és közreműködés a nemzetközi megállapodásban vagy jogszabályban meghatározott hadisírok, katonai és hősi emlékművek fenntartásával kapcsolatos feladatok végrehajtásában és a kegyeleti tevékenységben. Végezetül pedig a közreműködés az állami közfoglalkoztatás feladatainak végrehajtásában.

A Honvédség a feladatait, a honvédelemben közreműködő más szervekkel együttműködve hajtja végre.

Tetszik az oldal? Mondd el másoknak is!
További elérhetőségek és ügyfélfogadás

A jelenlegi tartózkodási helyed alapján jelenítettük meg a hozzád legközelebbi Toborzó Irodánkat, de a címre kattintva válogathatsz a többi közül is.

KAPCSOLAT

Maradt még kérdésed? Vagy csak megosztanád velünk gondolataidat, ötleteidet? Keress minket!

Írj üzenetet Nekünk! A kiválasztott tárgynak megfelelően továbbítjuk leveledet az illetékes Bajtársainkhoz, akik hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Hátralévő karaterek száma: