Weboldalunkon sütiket („cookies”) használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek!

Megértettem Tudj meg többet


Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozás gombra való kattintással egyetértek a Magyar Honvédség Hírlevélszolgáltatással kapcsolatos adatkezelési tájékoztatójával.
BÉTA

×

Figyelem!

Az MH ID szolgáltatás jelenleg belső (BÉTA) tesztelés alatt van.
Bejelentkezés MH ID szolgáltatáson keresztül!
Jegyezz meg!


Alapkiképzés

 

Alapkiképzés

Amikor a Honvédségben vállalsz hivatásos vagy szerződéses szolgálatot, katonává kell válnod!
Ennek egyik első és nélkülözhetetlen állomása az Egységes Alapkiképzés eredményes teljesítése.

Az alkalmassági vizsgád után várnak rád a katonaéleted első igazi próbái, amelyekkel – ha sikeresen teljesítesz – beléphetsz a kiválasztottak körébe. Abba a körbe, ahol bajtársaiddal közösen, a civil környezet komfortját feladva, a Haza védelmére készültök fel és teljesítitek szolgálati feladataitokat.

Az első lépések és az Alapkiképzés nem könnyű, de nem is ezért jelentkeztél katonának!

Fontos tudnod, ha valamilyen okból nem tudod elvégezni az alapkiképzés záróvizsgáját, akkor nem kötnek veled szerződést.
Itt a kiképzési feladatok során csapat lesz az egyénekből és bajtárs, jó barát válik idegenekből.
Egy Metamorfózis részese lehetsz és felkészülhetsz az embert próbáló feladatokra.

Az újonc alapkiképzés 10 hét, heti 60 óra felkészítés, amely során megtanulsz egyszerre lépni, mozogni, gondolkodni a társaiddal.

Az alapkiképzés lényege, hogy az újonc katonák elsajátítsák a katonai szolgálathoz szükséges legfontosabb általános katonai ismereteket, begyakorolják az alapvető alaki fogások és mozdulatok végrehajtását, és képessé váljanak a harc alapfeladatainak végrehajtására. A haza fegyveres védelmére való felkészülés az alapkiképzést követően sem korlátozható csak a laktanyai foglalkozásokra: a NATO elvárásoknak is megfelelő éjjeli és nappali gyakorlatra (például lövészet, robbantási gyakorlat) van szükség, amely rendszerint több napig, esetenként több hétig is eltart. Ezek olyan különleges igénybevételnek minősülnek, amelyek szükségszerűen különböznek a civil szféra általános munkaidő-szervezési szabályaitól, és így azokra a Hjt. sajátos szabályokat állapít meg:

Megtanulod kezelni az egyéni fegyvereidet és éleslövészeteket hajtasz végre. Elsajátítod a tájékozódást és kipróbálod a tüzelőállások „komfortját”.
  • - az alapkiképzés időszakában a heti szolgálatteljesítési idő legfeljebb 60 óra, a pihenőidő legalább napi 8 óra, hetente legalább 1 pihenőnapot ki kell adni
  • - a különleges műveleti kiképzésen résztvevők heti szolgálatteljesítési ideje legfeljebb 96 kiképzési óra, minden 24 órás vagy azt meghaladó folyamatos kiképzési foglalkozás során a résztvevő 24 óránként egészségügyi szakszemélyzet által végrehajtott ellenőrzésen vesz részt, minden 48 órát meghaladó kiképzési foglalkozást követően az állomány tagjának összevontan biztosítani kell a napi 8 óra pihenőidőt, kiegészítve további egyszeri 8 óra regenerációs idővel

Itt válsz felnőtté azzal, hogy megtanulsz gondoskodni magadról és a társaidról. Elfogadod a parancsokat és végrehajtod azokat legjobb tudásod szerint.

Számíthatsz másokra és számítanak rád, mert nem egyedül vagy!

Lépj be ebbe a világba, garantáltan hasznát veszed az alapkiképzésen szerzett tudásnak, ahol az elméletből mindig gyakorlat, aztán feladat lesz.

Bajtársaiddal közösen, szeretteitek előtt, a katonai eskü ünnepélyes letételével koronázhatod meg az alapkiképzés sikeres teljesítését.

Kevés ennél bátrabb, nemesebb feladatot állíthatsz magad elé! Bizonyítsd be önmagadnak és ismerőseidnek hogy képes vagy rá.

Megtiszteled a Honvédséget és a nemzetedet a jelentkezéseddel!

Tetszik az oldal? Mondd el másoknak is!
További elérhetőségek és ügyfélfogadás

A jelenlegi tartózkodási helyed alapján jelenítettük meg a hozzád legközelebbi Toborzó Irodánkat, de a címre kattintva válogathatsz a többi közül is.

KAPCSOLAT

Maradt még kérdésed? Vagy csak megosztanád velünk gondolataidat, ötleteidet? Keress minket!

Írj üzenetet Nekünk! A kiválasztott tárgynak megfelelően továbbítjuk leveledet az illetékes Bajtársainkhoz, akik hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Hátralévő karaterek száma: